Print

Udruženje vinogradara i vinara "Sveti Trifun" Dolovo

Udruženje vinogradara i vinara "Sveti Trifun" Dolovo
 Organizovanjem 14. Vinarijade Udruženje vinogradara i vinara “Sveti Trifun” Dolovo je obeležilo svoju Slavu – Svetog Trifuna.
  Opšti utisak organizatora i svih učesnika “Vinarijade” govori da je bila izuzetno uspešna.
  Za izbor najboljih vina prispelo je 109 uzoraka. Dve komisije enologa ocenjivale su bela, roze, crvena i dezertna vina. Za osvojena prva mesta po kategorijama dodeljeni su pehari a za drugo i treće medalje koje su uručene takmičarima na završnoj večeri proslave Svetog Trifuna. Odsutnim takmičarima su poštom uručene rang – liste svih takmičarskih kategorija.
  14. Vinarijada je bila međunarodnog karaktera, zahvaljujući učešću vinara iz Mađarske i Rumunije.
  Predsednik ocenjivačke komisije, poznati enolog Đorđe Krstov je sa zadovoljstvom pohvalio evidentni napredak kvaliteta svih kategorija vina.
  Članovi Udruženja vinogradara i vinara ”Sveti Trifun” iz Dolova zadovoljni su uspesima koje su postigli u proizvodnji kvalitetnih vina kao i uspešnom organizacijom manifestacija u okviru “Vinarijade”. Na večerima degustacije (04.02.) i završnoj (14.02.) ugostili smo oko 400 ljudi.
  Sve navedeno ne bismo postigli bez pomoći naših sponzora. Manifestaciju su pomogli “Aviv park” – generalni sponzor, “Tehnomarket”, “Probanat”, MZ “Mita Vukosavljev”, OŠ “Aksentije Maksimović” i još neki. Zahvalni smo i svima ostalima koji su pomogli da realizujemo naše programe.